Att förhindra åldrandets naturliga gång

Alla vill vi väl egentligen undvika att bli gamla. Frågan är bara hur?

Det mest naturliga som finns är att bli gammal. Alla som får möjligheten att leva ett långt liv blir förr eller senare gamla. Ålderdomen tar sig olika uttryck för olika personer, men det gemensamma är att det märks på ett eller annat sätt. Många av oss söker olika uttryck för att hindra eller åtminstone skjuta upp åldrandet. Det kan vara saker som vi gör, kläder vi bär, mat vi äter eller produkter vi använder.

Lika väl som det finns en trend att ta till hälsotillskott finns det också en tendens att använda sig av apparater av de olika slag. Frågan är dock om detta verkligen fungerar eller om det bara är en dyr gimmick för den fåfänge? Uppgifterna går tydligt i sär från försäljarens egna ”vetenskapligt bevisat” till användarrecensioner som menar att det inte ger någon effekt alls. Bland annat är läsningen på Amazons recensionssida (engelska) en minst sagt blandad upplevelse, som ger en diskutabel bild av laserkammens effekt.

Intrycket som ges är att den kan hjälpa att göra ett tunt hår tjockare igen, men att hår ska växa ut igen verkar inte troligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *