Kangoo Jumps

Kangoo Jumps, träningsskorna som får dig att studsa fram som en känguru, har på senaste tiden växt mer och mer.

Kangoo Jumps är träningsskor med trampolineffekt som gör att man studsar framåt. På grund av denna effekt blir trycket mycket mindre på bland annat leder och ryggrad. Och det var just så som skorna kom till. Från början var det nämligen enbart inom sjukgymnastiken de användes. Men potentialen uppfattades och efter att designen, komforten och prestandan utvecklats lite kunde de användas av alla människor.

Det är ett perfekt sätt att träna för dig som får ont av att jogga eller gympa med vanliga skor. Forskning visar att cirka 80% av belastningsskadorna, som är de vanligaste vid joggning och gymnastik, försvinner på grund av denna mjuka landning och avtramp som Kangoo Jumps ger. Men det är inte bara för personer som inte kan jogga eller liknande som dessa skor används. Det finns mängder med träningssätt där man använder Kangoo Jumps, och det är just dessa som blir mer och mer populära. Det är helt enkelt väldigt roligt att träna med skorna.

Det finns många pass på olika träningscenter att gå till, där övningar byggts upp och där en instruktör hjäper dig komma igång. Men det går lika bra att träna hemma. Bara genom att studsa upp och ner tränar du mängder med delar av kroppen. Du kan också jogga med dessa skor. Det blir lite annorlunda än vanlig joggning, men träningssättet är mycket bättre då du bland annat slipper slitskador. Dessutom vittnar många om att det är mycket roligare.

Letar du efter ett nytt träningssätt är Kangoo Jumps definitivt något du bör testa på. Genom att testa det kommer du snabbt komma fram till om detta är någonting för dig eller om det inte riktigt passade din smak. Blir inte överraskad om du fastnar helt för denna roliga och nyttiga träning.

xr0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *