Rolex – de dyraste och bästa klockorna?

När någon målar upp en bild av och beskriver den bästa och dyraste klockan så är det oftast någon av Rolex klockor som det handlar om. I serietidningar och böcker är det ofta Rolex klockor som figurerar som den perfekta och mest värdefulla klockan. Är detta en sanning då? Är Rolex klockor de dyraste och bästa klockorna som finns på marknaden?

Som många andra världskända klocktillverkare har också Rolex klockor sitt säte i Schweiz. För över 100 år sedan, närmare bestämt 1908, registrerades varumärket Rolex och sedan dess har de tillverkat dessa utsökta klockor. Namnet Rolex, som registrerades några år efter varumärket, har alltid varit omslutet av myter. Vad betyder egentligen Rolex och var kommer namnet ifrån? Vissa menar på att grundaren Hans Wilsdorf ville att alla världens språk enkelt skulle kunna uttala namnet och att det därför blev Rolex. Andra talar om att namnet kommer ifrån de två franska orden för ”exklusivt urmakeri”. Det finns även de som menar på att namnet uppkom som en idé i Wilsdorfs hjärna när Wilsdorf drog upp ett armbandsur och ljudet som lät kunde härmas till just Rolex. Ingen vet med säkerhet och Wilsdorf själv har aldrig bekräftat eller dementerat något av dessa idéer. Inte heller har han kommenterat själv eller gett svar på några av de frågor kring namnet som många har.

Rolex klockor har de senaste 100 åren varit i den absoluta toppen angående urmakeri och armbandsur. Rolex klockor finns i många modeller vilket öppnar upp för många smaker och stilar. De håller i många, många år vilket gör ett köp av Rolex klockor till en långsiktig investering. Priset varierar kraftigt från modell till modell, men dyrare klockor blir svårt att hitta.Så på frågan om Rolex klockor verkligen är de dyraste och bästa klockorna i världen skulle svaret ofta bli: ja.

Varför tar du inte reda på det själv? Se Rolex klockor hos återförsäljaren MyWatch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *