Spabad

Det har på senare år blivit mer och mer populärt att ha ett spabad i sin trädgård. Trenden har hållit i sig i några år nu och ser ut att fortsätta göra det framöver. Har man någon gång testat att bada i ett spabad utomhus så förstår man att det inte är konstigt att det blivit så populärt. Det är otroligt skönt och avkopplande och känslan av lyx är överväldigande.

Ett klassiskt spabad är fyrkantigt,  cirka 2,5 kvadratmeter och inte djupare än att vattnet når dig till rumpan när du står upp. Hur insidan är formad skiftar dock och variationen här är stor. Många gånger finns det stor valfrihet och många alternativ att här kunna forma den som man själv önskar. Fyra sittplatser i hörnen och två sittplatser mellan två hörn är vanligt, men också två sittplatser i hörnet och en liggplats som täcker en hel sida. Det var på en sådan liggplats som jag upptäckte skönheten med spabad.

Hos en nära vän till mig, som jag relativt spontant besökte, ville han plötsligt bada sent på kvällen. Jag förstod inte vad han menade, kanske var det ett skämt jag missuppfattat. Det var februari, mörkt ute men framförallt var det kallt. Han visade mig runt huset och där stod ett spabad, ångande av hett vatten och upplyst i en lyxig marinblå färg som var så inbjudande att jag inte kunde vänta på att glida ner. När jag väl lagt mig till ro och gåshuden börjat lägga sig så satte kom vän på massagen. Det var erhört skönt! Det kändes som om jag var på spa. Och det var jag ju, på sätt och vis. Vi satt i 2 timmar där i mörket och pratade. Det visade sig att spabad är en perfekt plattform för samtal, med varken klockor eller skärmar som stör kan samtalen föras vidare obehindrat.

Sedan dess har jag besökt min vän och hans spabad flera gånger. Hade jag haft plats för ett spabad i min lägenhet så hade jag gjort allt för att skaffa ett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *