Tre anledningar att åka på fotbollsresor

Att åka på fotbollsresor har blivit mycket populärt på senare år. Det finns en spänning och glädje i att kunna sammanföra en resa till något annat land med att kolla på fotboll i världsklass. Från Sverige reser många till Spanien, Italien och England. Det är här och i Tyskland som världens bästa fotboll spelas, så anledningarna är solklara.

Camp Nou

Camp Nou i Barcelona

Lurigt att köpa biljetter

Att köpa biljetter till en fotbollsmatch i exempelvis England kan vara lurigt ifrån Sverige. För det första är det oftast helt fullt på matcherna vilket leder till att engelsmän helst säljer biljetter till engelsmän, fullt förståeligt. För att få tag på biljetter behöver man vara medlem i klubben vars match man vill gå på. Detta är inte något alternativ för vanliga svenskar. Därför är anordnade fotbollsresor ett perfekt alternativ för dem.

En minisemester att minnas

En av anledningarna till att fotbollsresor blivit så populärt är att de ofta görs på ett sådant sätt att det blir lite av en minisemester. Genom att passa på att göra andra saker i staden där man ska gå på fotbollsmatch får man en längre upplevelse och en större resa än bara en fotbollsmatch. Exempelvis kan man åka direkt efter jobbet på fredagen till London och vara framme på några timmar. Ha en hel kväll där med allt vad det innebär. Morgonen efter gör man staden och framåt eftermiddagen börjar matchen. Sedan har man kvällen i staden igen för att fira den eventuella segern. Morgonen efter gör man något annat trevligt man uppskattar och på eftermiddagen på söndagen har man flyget hem för att snabbt och smidigt komma hem i tid till filmen klockan 21:00 på tv4. En weekend du sent glömmer. Snacka om att fotbollsresor kan handla om mer än bara fotboll.

Ta med någon du gillar

Har du en son som gillar fotboll är detta en optimal överraskning att ta med honom på. Har du en flickvän eller pojkvän som inte alls är intresserad av fotboll är detta en stor möjlighet att försöka påverka denne att få upp intresset. Hur som helst är fotbollsresor en växande trend och något mycket få människor inte uppskattar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *