Namnskyltar för enkelhetens skull!

RepresentantDet finns vissa arbeten där de anställda har som krav att ha på sig namnskyltar. Det finns många anledningar, och vissa av dessa arbeten förstår jag verkligen varför de har ett krav. Andra arbeten förstår jag inte alls varför namnskyltarna är ett måste. Men det finns tillfällen då jag själv har fått använda namnskylt på arbetsplatsen, och jag har då förstått att det är viktigt.

 

 

Representerar något

Jag arbetade för en organisation där jag hade som arbetsuppgift att ta kontakt med människor jag mötte. Vi arbetade på olika festivaler och det var mycket folk runt omkring och många som pratade med främlingar, mer än i vanliga vardagen. Om vi som arbetade för organisationen inte hade på oss namnskyltar så trodde de vi tog kontakt med att vi bara ville småprata. Det blev en ganska konstig stämning när de insåg att vi faktiskt ville tala med dem om en specifik sak. Även om det flera gånger var enklare att tala med människorna utan namnskyltar så blev det fel när vi tillslut blev ”avslöjade”. Om man istället har namnskyltar på sig så förstår människor direkt att man representerar någonting. Man representerar en organisation, ett företag eller någonting annat som har gjort att man tagit steget fram och inlett ett samtal. Samtalet i sig kanske inte blir lika avslappnat men det leder i alla fall på rätt väg. Det blir helt enkelt enklare för både personerna med namnskyltar och för alla andra.

 

Sjuksköterska eller läkare?

Inom vissa branscher är det absolut nödvändigt med namnskyltar. Namnskyltarna kan också ha olika former och färger för att just separera de olika yrkena inom branschen från varandra. Vården är ett exempel på en sådan bransch. Det är skönt som patient att veta om personen som tar hand om en är sjuksköterska eller läkare. Genom att ha namnskyltar med olika färger så kan man enkelt veta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *