Trendspaning ute i fältet

Trender och tendenser är inte alltid lätt att förutspå. I säkert 9 gånger av 10 så har man fel, men allt är relativt. Spår man att det ska regna en molnig dag kanske chansen är större än att spå att jorden kommer gå under en specifik dag. Exemplet kanske var lite extremt men ni förstår tankesättet. För att få in lite nya känslor och kanske lite ledtrådar på vilka trender och tendenser som kan vara värda att satsa på begav vi oss på Grokia av på några mässor och event. Vår grundtanke med dessa utflykter var att helt enkelt upptäcka bland annat lite nyheter i olika industrier och se vad som kan vara nästa stora nyhet eller produkt.

APPLES NYA VÄRSTING

En solklar nyhet som nästan har varit svår att se är att Apple har lanserat de nästa generationerna Iphone, nämligen iPhone 8 och iPhone X. Den som vi blev imponerade av var framförallt iPhone X då den har många imponerande funktioner. Den som är riktigt efterlängtad är givetvis den trådlösa laddningen, men den väcker också frågor. I nuläget och tidigare har möjligheten funnits att kunna använda telefonen medan den har varit på laddning, att hålla den i handen, men med trådlös laddning krävs det att man lägger ifrån sig telefonen. Vi får helt enkelt se vad recensenterna har att säga om detta.

HAR DU SETT EN MONTERMATTA FÖRUT?

En annan intressant “bubblare”, men troligtvis svårsedd trend eller tendens som vi lyckades upptäcka var den typen av underlag som användes väldigt frekvent på de mässor vi besökte. Det var nämligen en typ av montermatta, vi såg och kände på både tjocka och smala, som användes som en matta enkelt talat i montern. Självklart är detta någonting som vanliga besökare inte tänker på, kanske inte till och med affärsfolket som är där? Men vi på Grokia anser att vi definitivt kommer att se mer av detta som kan vara uppenbart för vissa, men osynligt för andra.

INTEL FORTSÄTTER MED OPTANE SERIEN

En sista trend vi har sett som spärrade upp våra ögon är Intels nya Optane SSD som har smått otroliga läs- och skrivhastigheter, nämligen 2,500 MB/s och 2,000 MB/s. Det riktigt intressanta med dessa SSD är att de är så pass snabba att de kompletterar det installerade RAM-minnet i datorn och skapar en enda stor minnespool vilket också ökar hastigheten. Optane SSD kommer att vara tillgänglig i två storlekar: 280GB och 480GB.

Förhoppningsvis kan vi lyckas smita bort från våra datorer och komma ut på lite fler mässor och event och trendspana mer i person i framtiden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *